Tejszínes rakott csirke

Feltöltő: Parmalat
1-2 óra
3-4 személyre
gyakorló szakácsoknak
Tejszínes rakott csirke
rakott krumplirakottburgonyaTejszíntejszínes rakottrakott ételekhétköznapifiatalostejszínes csirke

Hozzávalók:

    • 80 dkg burgonya, megtisztítva és karikákra szeletelve
    • 1 szép csirke, részeire bontva
    • őrölt fekete bors
    • fél fej karfiol rózsáira bontva és sós vízben megpárolva
    • 1 csokor petrezselyem, finomra aprítva
    • 0,5 dl olaj
    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1 evőkanál ételízesítő
  • a sütéshez

    • olaj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Nagy tűzálló tálat olajjal kikenünk. A burgonya felét egy rétegben a tál aljára terítjük, és megsózzuk.
2.
A csirkedarabokat a burgonyára rakjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a karfiolt és a petrezselymet rászórjuk.
3.
A húst egy kevés olajjal és a főzőtejszín felével megcsorgatjuk. A maradék burgonyaszeletekkel beborítjuk, és az olajjal meglocsoljuk.
4.
Az ételízesítőt 3 deci vízzel felforraljuk, és a rakott csirkére öntjük, a maradék főzőtejszínt rákanalazzuk, majd alufóliával lefedjük. A tálat 180 °C-os sütőbe (légkeveréses sütőben 165 °C) toljuk, és a burgonyás csirkét addig pároljuk, amíg elfő a leve, és megpuhul.
5.
Ekkor az alufóliát levesszük, és a tetejét szép pirosra sütjük.