Tejszínes raguleves

Feltöltő: Alexis
1-2 óra
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Tejszínes raguleves
leves

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 60 dkg csirkemell negyed, darabokra vágva
    • 4 darab sárga répa
    • 2 darab petrezselyem
    • 1 darab zellergumó
    • 1 csokor petrezselyem zöldje
    • 1 darab karalábé
    • 4 darab burgonya héjában megfőzve, meghámozva és felszeletelve
    • 5 dkg vaj
    • 1 darab tojás
    • 1 darab vöröhagyma, megtisztítva és kis kockákra vágva
    • 12 dkg liszt
    • 2 levél petrezselyem zöld
    • só a gombócok főzővizébe
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A vöröshagymát finomra vágjuk, a vajon megpároljuk, miután üvegessé vált,hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott húst. A zöldségeket ( a burgonyát kivéve)2-3 cm hosszú hasáb szeletekre vágjuk, a kifehéredett húshoz adjuk, összepirítjuk. Felöntjük kb.2 l vízzel, és beletesszük a csomag petrezselyem levelet,sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
2.
Közben elkészítjük a burgonyagombócot:A burgonyát sós vízben megfőzzük, összetörjük, ha kihűlt, hozzáadjuk a tojást és részletekben a lisztet, hogy a burgonya ne ragadjon a kezünkhöz, és egynemű masszát kapjunk. Utána kis gombócokat formálunk a tésztából. Ha a hús és zöldség megfőtt, betesszük a gombócokat és kb. 5 percig főzzük a levesben.
3.
Míg fő a gombóc, a 20 % Parmalat főzőtejszínt 2-3 evőkanál liszttel csomómentesre összekeverjük, és ha a gombócok puhák, szitán keresztül a tejszínt a levesbe öntjük, és összeforraljuk.
4.
A kész levest felaprózott petrezselyemlevéllel díszítjük.