Tejszínes paprikás csirke

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Tejszínes paprikás csirke
csirkepáprikasparmalatfőzőtejszínTejszínpáprikas csirke készítéstejszínes paprikás csirke

Hozzávalók:

    • 4-4 alsó- és felső- csirkecomb
    • 1 nagy vöröshagyma, megtisztítva és kis kockákra vágva
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 evőkanál pirospaprika
    • 1-2 zöldpaprika, kicsumázva és karikákra vágva
    • 1 paradicsom felszeletelve
    • 100 gParmalat főzőtejszín
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A csirkecombokat megsózzuk. A vöröshagymát a forró olajon üvegesre pároljuk, majd a tűzről lehúzva a pirospaprikával megszórjuk, és összekeverjük.
2.
A csirkedarabokat rátesszük, összeforgatjuk, és egy kevés vizet aláöntünk. A tűzre visszarakjuk, és lefedve pároljuk, közben a vizet apránként pótoljuk.
3.
A paprikát és a paradicsomot beledobjuk, ha szükséges utánasózzuk. Amikor hús megpuhult, a főzőtejszínt belecsorgatjuk, és összeforraljuk.
4.
Galuska illik hozzá köretként.