Tejszínes palacsinta

Feltöltő: Gizi
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Tejszínes palacsinta
Édes palacsintapalacsinta receptÉdes palacsinta alaptészta recept képpelPalacsinta ReceptekKlasszikus Tejszínes Palacsintákpalacsinta

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 3 db tojás
    • 1 evőkanál porcukor
    • 3-4 evőkanál liszt
    • 1 evőkanál (+ a sütéshez) étolaj
    • 2 evőkanál szénsavas ásványvíz
    • 1 teáskanál vaníliaaroma
    • 1 csipet
    • 1 mokkáskanál sütőpor
Bevásárlólista nyomtatása
A palacsintát számos nemzet vallja magáénak, ami annak köszönhető, hogy az eredete egy közös pontba, a római birodalomig vezethető vissza. Eredetileg a neve latinul placenta volt. A lepényszerű tésztát kerek kövön vagy bronzpajzson sütötték.

Elkészítés menete:

1.
A tojásokat kézi habverővel keverjük simára.
2.
Ezután keverjük hozzá a főzőtejszínt, az ásványvizet, a vaníliaaromát, és egy csipet sót.
3.
Végül szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, majd keverjük simára, csomómentesre. Keverés közben adjuk hozzá az étolajat is.
4.
Az elkészült palacsintatésztát süssük ki enyhén kiolajozott teflon serpenyőben.
5.
A kisült palacsintákat töltsük meg mogyorókrémmel, vagy ízlés szerint túróval, lekvárral.