Tejszínes_narancsos sárgarépaleves

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Tejszínes_narancsos sárgarépaleves

Hozzávalók:

    • 50 dkg sárgarépa
    • 4 dkg vaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 dl húsleves alap (leveskockából is lehet)
    • 1 mokkáskanál kristálycukor
    • őrölt bors
    • 4 narancs leve
    • 150 gParmalat főzőtejszín
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A répát és a hagymát vágjuk apróra és a vajon fonnyasszuk meg egy kicsit.
2.
Öntsük fel a leves alappal, sózzuk, borsozzuk és egy kis cukrot is adjunk hozzá ízlés szerint.
3.
Főzzük puhára, majd ha kész botmixerrel pürésítsük össze és adjuk hozzá a narancsok levét és a főzőtejszínt.
4.
Tálaláskor petrezselyemmel díszíthetjük.