Tejszines meggyleves

Feltöltő: palkovics
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Tejszines meggyleves
receptekHideg tejszínes meggylevesgyümölcsleveshideg tejszínes meggyleves receptA fahéjas meggyleves elkészítésiFahéjas meggylevesTejszínes meggyleves hidegen ReceptekMeggylevesfincsike

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1 kiló kimagozott meggy
    • 2 dl-nyi tej
    • 2 darab citromkarika
    • 3 evőkanál cukor
    • 2 darab szekfűszeg
    • 1 darab fahéj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A kimagozott meggyet felteszem egy lábosban annyi vízzel főni, amennyi ellepi. Hozzáadom a cukrot, a citromkarikákat és a szegfűszeget, fahéjat. Felforralom.
2.
Két-három percig hagyom forrni, közben a tejet csomómentesre keverem az étkezési keményítővel, ezzel sűrítem (habarom) be a levest. Legvégén belecsurgatom a főzőtejszínt, már nem forralom, csak összefőzöm.
3.
A mosogató egyik táljába hideg vizet engedek, ebbe állítom a lábast, hogy gyorsabban hűljön, hisz már mindenki várja, hogy tálaljam. Így lehűtve is nagyon üdítő leves, de én igazán másnap, a hűtőből kivéve imádom. Tálaláskor kevés tejszínhabot adhatunk bele.