Tejszínes málnatorta

Feltöltő: LaGroovy
1-2 óra
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Tejszínes málnatorta
mascarponepiskótazselatinmálnatejszínhabtejszíneshabtejszínalkalomratorta recept

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat habtejszín
    • 2 dl joghurt
    • 20 dkg mascarpone
    • 10 dkg cukor
    • 2 csomag zselatin fix
    • 100 g liszt a piskótához
    • 3 darab tojás
    • 50 g cukor
    • fél csomag sütőpor
    • kevés víz
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tojássárgáját habosra keverem 50g cukorral, hozzáadom a lisztet, a sütőport és a kevés vizet. A tojásfehérjét habbá verem és hozzáadom a a tésztához. 26cm-es kivajazott tortaformában 175C-on kb. 30 perc alatt megsütöm.
2.
A krémhez a mascarponét, a cukrot és a joghurtot, majd hozzáadom a felvert habtejszínt. Ha a piskóta kihűlt, a krémet rákenem.
3.
A tetejére fagyasztott málnát teszek. Zselatin is főzhető a tetejére, de elhagyható. A tortaformában hagyva éjszakára hűtőbe teszem.