Tejszínes kukoricás csirke

Feltöltő: Niki1986
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Tejszínes kukoricás csirke
fokhagymakukoricafőzőtejszínfiatalostejszínes egytálétel recepthétköznapitejszínes kukoricás csirke

Hozzávalók:

    • 300 gParmalat főzőtejszín
    • 1 kg csirkemell
    • 1-2 doboz kukorica
    • 1-2 evőkanál liszt
    • 5 gerezd fokhagyma
    • ízlés szerint olaj
    • ízlés szerint
    • ízlés szerint fehérbors
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Kevés olajon, fedő alatt megdinszteljük a csíkokra vágott húst, sózzuk, borsozzuk (ízlés szerint) és nyomunk rá fokhagymát (ezt is ízlés szerint, nálunk sokat).
2.
Amikor puha a hús, behabarjuk a főzőtejszínnel (elkeverjük a lisztet egy kevés vízzel csomómentesre, majd belekeverjük a főzőtejszínt, majd ráöntjük a húsra). Egyet rottyan és elzárjuk alatta a tüzet. Rizst, nokedlit lehet hozzáadni.
3.
Tipp: van egy másik változat, akkor kukorica helyett zöldborsót, fokhagyma helyett petrezselymet kell beletenni.