Tejszínes kókuszgolyó

Feltöltő: Alexis
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Tejszínes kókuszgolyó
süti

Hozzávalók:

    • 100 gParmalat habtejszín
    • 25 dkg darált háztartási keksz
    • 6 dkg puha vaj
    • 5 dkg porcukor
    • 5 dkg kókuszreszelék
    • kókuszlikőr vagy aroma
    • 15 dkg fehér csokoládé
    • 2 evőkanál étolaj
    • 10 dkg kókuszreszelék
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A darált háztartási kekszet a puha vajjal és porcukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a habtejszínt és a kókuszlikőrt vagy aromát.
2.
Addig gyúrjuk a masszát, amíg össze nem áll egy nagy golyóvá.
3.
Kb.2-3dkg kis gombócokat formázunk a tésztából, és a hűtőbe tesszük dermedni.
4.
A fehér csokoládét az olajjal gőz fölött megolvasztjuk, majd a megdermedt golyókat beleforgatjuk, hogy vékony bevonatot kapjanak
5.
Kicsit várunk, hogy dermedjen a csokiréteg, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékbe.