Tejszínes karfiolleves

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Tejszínes karfiolleves
főzőtejszínTejszínKarfiolhétköznapitejszínes levestejszínes karfiol

Hozzávalók:

    • 1 vöröshagyma, megtisztítva és kis kockákra vágva
    • 2 evőkanál olívaolaj
    • 1 l csirkehúsleves (leveskockából is lehet)
    • 1 közepes karfiol megmosva és rózsáira szedve
    • őrölt fehér bors
    • 100 gParmalat főzőtejszín
    • 1 csokor petrezselyemzöld
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A hagymát a felforrósított olajon üvegesre pároljuk, majd a levessel felöntjük, és felforraljuk.
2.
A karfiolt beledobjuk, és egy kevés borssal ízesítjük. A lángot mérsékeljük, és lassan megfőzzük.
3.
Amikor a karfiol megpuhult, a főzőtejszínnel sűrítjük, majd még egyszer felforraljuk. Ha szükséges, utánasózzuk.
4.
Tálaláskor a tányérba szedett karfiollevest finomra aprított petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.