Tejszínes karácsonyi mézes-krémes

Feltöltő: Parmalat
1-2 óra
12 szelethez
haladó szakácsoknak
Tejszínes karácsonyi mézes-krémes
étcsokoládésárgabaracklekvártejmézhabtejszínKarácsonyimézes-krémes recepttejszínes karácsonyi krémes sütemény

Hozzávalók:

    • 45 dkg liszt
    • 15 dkg porcukor
    • 1 késhegynyi szódabikatbóna
    • 3 evőkanál olvasztott zsír
    • 4 evőkanál olvasztott méz
    • 1 tojás
    • 4 evőkanálParmalat habtejszín
  • a töltelékhez

    • 2,5 dl tej
    • 250 gParmalat habtejszín
    • 10 dkg búzadara
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás porcukor
    • 1 tojássárgája
    • 20 dkg sárgabarack lekvár
  • a tálaláshoz

    • 20 dkg étcsokoládé, kis darabokra tördelve
    • 20 dkg vaj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A mézes lapokhoz a lisztet a cukorral, a szódabikarbónával, a zsírral, a mézzel, a felvert tojással és a habtejszínnel félkemény tésztává gyúrjuk. Ha túl sűrűnek látszik, akkor apránként még egy kevés tejjel lazíthatjuk. A tésztát rúd formájúra sodorjuk, és négyfelé osztjuk
2.
Mindegyik tésztacipót jól belisztezett felületen kinyújtjuk. A tepsi hátoldalát vajjal vékonyan megkenjük, és a tésztalapokat egyenként 200 °C-ra (légkeveréses sütőben 180 °) előmelegített sütőben kb. 6 perc alatt sötét zsemleszínűre sütjük.
3.
A töltelékhez a tejet és a habtejszínt felforraljuk, a búzadarát lassan beleszórjuk, és megfőzzük, majd kevergetve kihűtjük. A margarint a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük, majd a tejes darával összeforgatjuk.
4.
A tölteléket kettéosztjuk, a fele mennyiséget az első lapra kenjük, a második lapot rátesszük, azt a lekvárral megkenjük. Következik a harmadik lap, amire a krém másik felét rásimítjuk, végül a negyedik lappal lefedjük. A csokoládét vízgőz fölött a vajjal megolvasztjuk, és a sütemény tetejét bevonjuk vele. Érdemes tálalás előtt egy-két nappal elkészíteni, és hűtőben puhulni hagyni.