Tejszínes kagylóleves

Feltöltő: molnarbela55
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Tejszínes kagylóleves
Tejszínes kagylóleves ReceptekKagylóleves recept képpelTejszínes kagylóleves

Hozzávalók:

    • 5 dlParmalat főzőtejszín
    • 500 g gyorsfagyasztott kagyló hús
    • 1 db sárgarépa, megtisztítva és felszeletelve
    • 1 db petrezselyemgyökér, megtisztítva és felszeletelve
    • 1/2 db szárzeller (angol zeller, halványító zeller)
    • 1 db vöröhagyma, megtisztítva és kis kockákra vágva
    • 4 gerezd fokhagyma, megtisztítva és finomra aprítva
    • 1 db kápia paprika
    • 1 csokor petrezselyem zöld, finomra aprítva
    • 100 g füstölt szeletelt bacon
    • 2 db körte, meghámozva, félbevágva és megházától megfosztva
    • 1,5 dl. fehér bor
    • 50 g vaj
    • 1 csippet frissen őrölt bors
    • 15 dkg reszelt parmezán
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A zellerszárat és a paprikát alaposan megmossuk.
2.
A körtét a zellert és a paprikát vékony szeletekre vágjuk.
3.
A bacont felcsíkozzuk.
4.
A vajon megdinszteljük a hozzávalókat a szósz, és a bor kivételével.
5.
Ha megpuhultak akkor adjuk hozzá a bort, a Parmalat főzőtejszínt, a reszelt parmezánt, és ha szükséges kevés vizet.
6.
Takarékra vesszük a lángot és jól összeérleljük az ízeket fedő alatt kb. 15 perc.
7.
Tálaláskor a petrezselyemzölddel díszítjük.
8.
Mivel a étel alkotó elemei már tartalmaznak sót, ezért ne tegyünk az ételbe sót!