Tejszínes kacsaleves

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Tejszínes kacsaleves
kacsa recepttejszínes kacsaMagyaros kacsalevesRecept elkészítéseKacsa receptektejszínes kacsaleveskacsaleves receptIgazi kacsalevestejszínes leves recepttejszínes leves

Hozzávalók:

    • 1 kacsaaprólék megtisztítva, feldarabolva és bőre levágva
    • 2 sárgarépa megtisztítva és karikákra vágva
    • 1 petrezselyemgyökér, megtisztítva és karikákra vágva
    • 1,5 l víz
    • 2 húsleveskocka
    • őrölt fekete bors
    • 1 csipet cukor
    • 1 evőkanál liszt
    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • citromlé
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A zsíros bőrdarabot kisütjük, és a zsiradékon az aprólékot körös-körül megpirítjuk.
2.
A zöldséget rádobjuk, és a vízzel felöntjük, a leveskockát beledobjuk, majd lassan felforraljuk.
3.
Sóval, borssal és a cukorral ízesítjük, a zöldségeket és az aprólékot puhára főzzük.
4.
Amikor kész, a liszttel simára kevert főzőtejszínnel behabarjuk.
5.
Tálaláskor citromlével pikánsra ízesítjük.
6.
Levesbetétnek külön főtt vajas galuskát készítünk hozzá.