Tejszínes húsgombóc

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Tejszínes húsgombóc
húsgombóc tejszínnelrészletes húsgombóc receptklasszikus recepthúsgombóc rizzsel recepthúsgombóc recepthúsgombóc Receptek

Hozzávalók:

    • 1 nagy fej vöröshagyma kockákra vágva
    • 40 dkg darált sertés hús
    • 20 dkg rizs
    • 1 tojás
    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • bors
    • 1 csokor kapor
    • 5 dkg vaj
    • 1 db húsleves kocka
    • citromlé
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A darált húst, a felkockázott hagymával, az előre megfőzött rizzsel és a tojással összedolgozzuk, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
2.
Enyhén vizes kézzel gombócokat formázunk belőle.
3.
Vajon megpirítjuk a gombócokat, majd félretesszük.
4.
Ezután egy lábasban vizet felteszünk forrni, belemorzsoljuk a leveskockát és a húsgombócokat lassú tűzön kb. 20 percig főzzük.
5.
Amikor megfőtt főzőtejszínnel sűrítjük. Hozzáadunk egy kis citromlevet, sót, borsot, a végén pedig a megmosott,felaprított kaprot és még egyszer összeforraljuk.
6.
Köretként rizst tálalunk hozzá.