Tejszínes húsgombóc
Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak

Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma kockákra vágva
- 40 dkg darált sertés hús
- 20 dkg rizs
- 1 tojás
- 200 gParmalat főzőtejszín
- só
- bors
- 1 csokor kapor
- 5 dkg vaj
- 1 db húsleves kocka
- citromlé
Elkészítés menete:
1.
A darált húst, a felkockázott hagymával, az előre megfőzött rizzsel és a tojással összedolgozzuk, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
2.
Enyhén vizes kézzel gombócokat formázunk belőle.
3.
Vajon megpirítjuk a gombócokat, majd félretesszük.
4.
Ezután egy lábasban vizet felteszünk forrni, belemorzsoljuk a leveskockát és a húsgombócokat lassú tűzön kb. 20 percig főzzük.
5.
Amikor megfőtt főzőtejszínnel sűrítjük. Hozzáadunk egy kis citromlevet, sót, borsot, a végén pedig a megmosott,felaprított kaprot és még egyszer összeforraljuk.
6.
Köretként rizst tálalunk hozzá.