Tejszínes hagymaleves

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Tejszínes hagymaleves
levesTejszínfőzőtejszíntejszínes leveshétköznapihagymakrém leves

Hozzávalók:

    • 2 vöröshagyma, megtisztítva és kis kockákra vágva
    • 2 evőkanál vaj
    • 1 evőkanál liszt
    • 1 l víz
    • őrölt fekete bors
    • 2 kiskanál ételízesítő
    • 150 gParmalat főzőtejszín
    • 8 szelet kenyér
    • 8 szelet trappista sajt
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A hagymát a felolvasztott vajon megfuttatjuk, a liszttel megszórjuk, majd a vízzel felöntjük, és felforraljuk.
2.
Sóval, borssal és az ételízesítővel fűszerezzük, majd kb. 15 perc alatt a hagymát megfőzzük. Ha szükséges, utánaízesítjük.
3.
Végül a főzőtejszínnel gazdagítjuk, és pár perc alatt összeforraljuk.
4.
Közben a sajtos kenyeret forró sütőben megpirítjuk, és a leves mellé kínáljuk.