Tejszínes hagymaleves
Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak

Hozzávalók:
- 2 vöröshagyma, megtisztítva és kis kockákra vágva
- 2 evőkanál vaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 l víz
- só
- őrölt fekete bors
- 2 kiskanál ételízesítő
- 150 gParmalat főzőtejszín
- 8 szelet kenyér
- 8 szelet trappista sajt
Elkészítés menete:
1.
A hagymát a felolvasztott vajon megfuttatjuk, a liszttel megszórjuk, majd a vízzel felöntjük, és felforraljuk.
2.
Sóval, borssal és az ételízesítővel fűszerezzük, majd kb. 15 perc alatt a hagymát megfőzzük. Ha szükséges, utánaízesítjük.
3.
Végül a főzőtejszínnel gazdagítjuk, és pár perc alatt összeforraljuk.
4.
Közben a sajtos kenyeret forró sütőben megpirítjuk, és a leves mellé kínáljuk.