Tejszínes gombamártás

Feltöltő: csillagaszat
1-20 perc
5-6 személyre
kezdő szakácsoknak
Tejszínes gombamártás
csontlépetrezselyemhagymagombafőzőtejszíngombamártástejszínes mártástejszínes gombamártáshétköznapi

Hozzávalók:

    • 150 gParmalat főzőtejszín
    • 25 dkg gomba
    • 6 dkg vaj
    • 5 dkg liszt
    • 1/2 fej hagyma
    • izlés szerint
    • ízlés szerint bors
    • 1/2 csokor petrezselyem
    • 4 dl csontlé (vízbe dobok erőleveskockát)
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A hagymát megpirítom, rárakom acikkekre vágott gombát és a petrezselymet.
2.
Zsírjára pirítom. Megszórom liszttel, kicsit pirítom és felöntöm a csontlével.
3.
Sózom, borsozom. Elkeverem benne a főzőtejszínt és kiforralom.
4.
Sült husikhoz isteni.