Tejszínes gombaleves

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
gyakorló szakácsoknak
Tejszínes gombaleves
Hungarian mushroom soupgombaleveshétköznapitejszínes gomba leves

Hozzávalók:

    • 1 nagy vöröshagyma, megtisztítva és apróra vágva
    • 3 evőkanál olaj
    • 3 sárgarépa megtisztítva és karikákra vágva
    • 1 petrezselyemgyökér, megtisztítva és karikákra vágva
    • 40 dkg csiperke, megtisztítva és felszeletelve
    • őrölt fekete bors
    • 1 kiskanál pirospaprika
    • 50 gParmalat főzőtejszín
    • 1 csokor petrezselyem, finomra aprítva
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk. A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a gombát rászórjuk.
2.
Gyakran kevergetve megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a liszttel meghintjük.
3.
Ezután 10-15 percig főzzük, és a főzőtejszínnel dúsítjuk.
4.
Tálaláskor a petrezselyemmel meghintjük.
5.
Még 2 percig pirítjuk, majd a tűzről lehúzzuk, a paprikával megszórjuk, és 1,2 liter vízzel felengedjük.