Tejszínes gesztenyetorta

Feltöltő: Parmalat
1-2 óra
12 szelethez
gyakorló szakácsoknak
Tejszínes gesztenyetorta
habtejszíncsokoládéforgácsgyümölcslekvárrumgesztenyemandulaforgácsvaníliáscukorpiskótakarácsonyi krémes sütemény receptKarácsonyitorta tejszínhabbaltejszínes torta receptTejszínes gesztenyetorta

Hozzávalók:

  • a piskótához

    • 4 tojás
    • 10 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 12 dkg finomliszt
    • 1 evőkanál étkezési keményítő
    • 1 csapott kiskanál sütőpor
    • 5 dkg mandulaforgács
  • a díszítéshez

    • 6 evőkanál rum
    • 15 dkg gyümölcslekvár
    • 500 gParmalat habtejszín
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 csomag habfixáló
    • 2,5 dkg csokoládéforgács
  • a krémhez

    • 40 dkg főtt gesztenye, apróra vágva
    • 4 dl tej
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 5 dkg porcukor
    • 3 ek rum
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Egy 26 centi átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk. A sütőt 180 °C-ra légkeveréses sütőben 165 °C) előmelegítjük. A gesztenyét a tejjel, a vaníliás cukorral és a cukorral kevergetés közben, kis lángon kb. 30 percig főzzük. Azután a tűzről lehúzzuk, a rumot beleöntjük, és hűlni hagyjuk.
2.
A megfőtt és kihűlt gesztenyét a levével együtt áttörjük, majd szűrőn átpasszírozzuk, hogy sima pépet kapjunk. Ha túl sűrűnek találjuk, egy kevés tejjel hígíthatjuk. A gesztenyekrém harmadát habzsákba töltjük.
3.
A tésztához a tojásokat 2 evőkanál forró vízzel a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük. A cukrot és a vaníliás cukrot beleszórjuk, és még 2 percig keverjük. A lisztet a keményítővel és a sütőporral összeszitáljuk, majd a mandulaforgáccsal együtt a tojásos masszába keverjük.
4.
A tésztát a sütőformába simítjuk, és a sütő középső rácsán kb. 30 perc alatt megsütjük, majd sütőrácson hagyjuk kihűlni. Lapjában három részre vágjuk. Az alsó lapot tortatálra fektetjük. 2 evőkanál rummal meglocsoljuk, és a lekvárral megkenjük. A középső tortalapot rátesszük, és rummal azt is meglocsoljuk.
5.
A habtejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a harmadát a középső tortalapra kenjük. A gesztenyekrémet csíkokban a habrétegre nyomjuk, majd a harmadik tortalapot ráfektetjük. Rummal ezt is meglocsoljuk, és a tejszínhab újabb harmadát rásimítjuk. A maradék habot habzsákból tetszés szerint a torta oldalára nyomjuk.
6.
A maradék gesztenyekrémet burgonyanyomóval a torta tetejére nyomjuk, és csokoládéforgáccsal díszítjük. Tálalásig legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.