Tejszínes galuska

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Tejszínes galuska
Tejszínpirospaprikafőzőtejszín

Hozzávalók:

    • 1 közepes vöröshagyma, megtisztítva és kis kockákra vágva
    • 3 evőkanál olaj
    • fél mokkáskanál pirospaprika
    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 5 dkg vaj
  • a galuskához

    • 50 dkg finomliszt
    • 1 kiskanál
    • 2 tojás
    • kb. 4,5 dl hideg víz
    • 5 dkg vaj
Bevásárlólista nyomtatása
Galuska (németül Spätzle, olaszul: troffi, horvátul: knedla) jellegzetes magyar tésztaétel.

Elkészítés menete:

1.
A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk.
2.
A tűzről félrehúzva a pirospaprikával megszórjuk, a főzőtejszínt ráöntjük, és a tűzre visszatéve egyszer felforraljuk.
3.
A galuskához a lisztet a sóval és a tojással összedolgozzuk. A vizet apránként a tojásos liszthez öntjük, és összekeverjük úgy, hogy se túl kemény, se túl lágy ne legyen. Vizet forralunk egy nagyobb fazékban, teszünk bele sót. Ebben főzzük ki a galuskákat apránként, hogy ne főljön szét.
4.
A kifőzött galuskát a főzőtejszínes mártásba keverjük, és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.