Tejszínes füstöltsajtos brazil csirkés pite
Feltöltő: csongor
41-60 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak

Hozzávalók:
- 1 dobozParmalat főzőtejszín
- 2-3 db csirkemell filé
- 1 doboz kukorica
- 1 fej vörös hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1-1 db zöld, piros kaliforniai paprika
- 15 dkg füstölt sajt
Elkészítés menete:
1.
A csirkemelleket, feltesszük sós vízbe főni, mikor megfőtt, szét tépkedjük, és hagyjuk kihűlni.
2.
Amíg a hús fő, addig a hagymát, fokhagymát, paprikát felaprítom és összekeverem a Parmalat főzőtejszínnel, illetve kukoricával és lereszelt füstölt sajttal.
3.
Ha kihűlt a csirke, akkor összekeverem ezt a szószt vele.
4.
A tészta összetevői:
4dl tej
2dl olaj
3db tojás
1db marha vagy csirkeleves kocka
4dl liszt
1 teáskanál sütőpor
mindezt keverd össze turmix géppel, vagy verd fel, a tészta kicsit olyan kell legyen mint egy sűrűbb palacsinta tészta.
5.
Összeállítás: kivajazott-lisztezett mély tepsibe beleöntjük a tészta felét, erre rátesszük a tölteléket amit elsimítunk, majd a tészta másik felét ráöntjük úgy, hogy mindenhol ellepje.
6.
180c-on előmelegített sütőbe sütjük, amíg a teteje nem sül meg szépen. Előfordulhat, hogy az alja kicsit elázik ha sok a töltelék, és kicsi a tepsi, de úgy is nagyon finom. Jó étvágyat!