Tejszínes fokhagyma krémleves

Feltöltő: Nikoletta80
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Tejszínes fokhagyma krémleves
hagymaTejszínfokhagymasajtkrémlevesfőzőtejszínhétköznapi

Hozzávalók:

    • 500 gParmalat főzőtejszín
    • 8 gerezd fokhagyma
    • 0,5 l tej
    • 5-10 dkg vaj
    • 1 fej vöröhagyma
    • 1 ek étkezési keményítő vagy liszt
    • 1 KK
    • bors
    • reszelt sajt a tetejére
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A vajat felolvasztjuk, majd hozzátesszük a felkockázott hagymát.
2.
Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
3.
Felöntjük tejjel és a főzőtejszínnel. Lassan felforraljuk.
4.
A felforrt levest leszűrjük, majd visszatesszük főni. Lassú lángon főzzük tovább.
5.
Sózzuk, borsozzuk, majd besűrítjük keményítővel.
6.
Reszelt sajttal tálaljuk!