Tejszínes epres tonhal saláta

Feltöltő: molnarbela55
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Tejszínes epres tonhal saláta
tejszínes halsalátatonhalmustártormaeperzellermajonézfőzőtejszíntejszínes-eprestejszínes salátatejszínes saláta receptpikáns

Hozzávalók:

    • 400 gParmalat főzőtejszín
    • 480 g majonéz
    • 1 egész szárzeller (angol zeller, halványító zeller)
    • 500 g friss eper
    • 1 ek ecetes torma
    • 1 ek mustár
    • 1 késhegynyi őrölt fehér bors
    • 370 g aprított tonhal konzerv növényi olajban
    • 340 g aprított tonhal konzerv natúr lében,
    • 4 db citromfű ágacska a díszítéshez
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Az egyben hagyott zellerszárat alaposan megmossuk, majd legyaluljuk.
2.
Az epret lecsumázzuk, majd megmossuk és elfelezzük.
3.
A felbontott konzervek levét leöntjük.
4.
Egy tálban az összetevőket az eper és a citromfű kivételével jól összekeverjük a főzőtejszínnel.
5.
A tányérok közepére halmozzuk a salátát és a citromfűvel meg az eperrel díszítjük.
6.
A hűtőbe félóra hosszára berakjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.