Tejszínes eperkrémleves

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Tejszínes eperkrémleves

Hozzávalók:

    • 50-60 dkg eper
    • 5 dl hideg tej
    • 2 dlParmalat habtejszín
    • 3 ek méz
    • 2-3 ek cukor
    • 2 vaníliás cukor
    • fahéj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Az epret lecsumázom, megmosom. 10 dkg-nyit félrerakok a többit turmixgéppel pépesre turmixolom, majd hozzáadom a tejet, tejszínt, mézet, cukrot (ezt ízlés szerint, függ a gyümölcs édességétől is) és együtt még tovább turmixolom.
2.
Ízesítem vaníliás cukorral, pici fahéjjal.
3.
Hűtőbe rakom, tálalásnál beledarabolom a félrerakott epret, tejszínhabbal díszítem.