Tejszínes csirkeragu leves

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
5-6 személyre
haladó szakácsoknak
Tejszínes csirkeragu leves
csirkeTejszíntejszínes levesragulevescsirkelevestejszínes csirkeragu leves

Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemell
    • 7-8 darab sárgarépa
    • 30 dkg zöldborsó
    • 2 darab fehérrépa
    • 1 zeller
    • 1 karalábé
    • 2 dl csirke alaplé (helyettesíthetjük 2db leves kockával is
    • 2 evőkanál vaj
    • őrölt bors
    • 2 fokhagymagerezd
    • 1 evőkanál tárkony
    • őrölt kömény
    • 400 gParmalat főzőtejszín
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Az alaposan megmosott csirkemellet kockára vágjuk és a margarinon a zúzott fokhagyma hozzáadásával fehéredésig pirítjuk.
2.
Beletesszük a csirke alaplevet, az őrölt borsot és sót, az őrölt köményt, a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét és a zöldborsót, majd tovább pirítjuk.
3.
Felöntjük 2 liter vízzel és addig főzzük, amíg minden alapanyag meg nem puhul.
4.
Amikor minden megpuhult, hozzáöntjük a főzőtejszínt és az egészet összeforraljuk.
5.
Ha kész, beletesszük a tárkonyt és melegen tálaljuk.