Tejszínes csirkemell darabok pennével, csőben sütve

Feltöltő: Gasztropajti
41-60 perc
5-6 személyre
kezdő szakácsoknak
Tejszínes csirkemell darabok pennével, csőben sütve
reszelt sajtfokhagymapennefőzőtejszíntejszínes tészta recepttejszínes csirkemellfiataloscsőben sült

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 800 g csirkemell filé, felszeletelve
    • 1 csomag (500 g.) penne tészta
    • 2 kanál vaj
    • 1 fej hagyma apróra vágva
    • 5 gerezd fokhagyma megtisztítva és átnyomva
    • 1 tojás
    • kevés keményítő, vagy liszt
    • 200 g reszelt sajt
    • só, frissen őrölt bors
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A csirkemellet kifilézzük, majd apró darabokra vágjuk. (lehet csíkozni is) Hagymát nagyon apróra vágjuk, a fokhagymát átnyomjuk. A penne tésztát, ételízesítős vízben megfőzzük.
2.
A hagymát vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húsdarabokat, és fehéredésig pirítjuk. Hozzákerül a fokhagyma is, sózzuk, borsozzuk.
3.
A főzőtejszínt kikeverjük a tojással, keményítővel, ha szükséges, kevés tejjel hígítjuk. A serpenyőt a tűzről levéve, összekeverjük a húst, a mártással.
4.
Sütőtál aljára kevés vajat teszünk, majd rátesszük a félig főtt (al dente) penne tésztát, amire ráöntjük a ragut, majd az egészet kicsit összekeverve a tálat lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük.
5.
Mivel minden előfőzött, elősütött állapotban van, rövid idő szükséges a végleges állapot eléréséhez. Ha úgy érezzük, ez az állapot eljött, reszelt sajttal meghintjük a tetejét, és pár perc alatt készre sütjük. Mindössze annyi idő szükséges, hogy a sajt ráolvadjon ételünk tetejére, ezzel kis kérget képezve rajta.
6.
Tálaláskor is adhatunk rá sajtot, valamint frissen, borsot őrölhetünk rá.