Tejszínes csirkemell csíkok

Feltöltő: hornungn
1-20 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Tejszínes csirkemell csíkok
főzőtejszíncsirkemell csíkokkakukkfűpetrezselyemcsirkemell recepttejszínes csirkefiataloshétköznapi

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 500 gramm csirkemell darabok
    • 2 gerezd/izlés szerint fokhagyma megtisztítva és átnyomva
    • 200 gramm natúr tömlős sajt
    • 1 kanál liszt
    • ízlés szerint só és bors
    • pici/izlés szerint petrezselyem és kakukkfű
    • 1 kis fej vöröshagyma, megtisztítva és apróra vágva
    • 1 evőkanál olaj a hagymasütéshez
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Csirkemellet csíkokra vágom
2.
Hagymát és fokhagymát megdinsztelem,majd a húst hozzáadom,és puhára sütöm
3.
Ha a hús már majdnem puha,a sajtot egy fazékba teszem,és lassú tűzön folyamatosan kevergetem.
4.
Mikor elolvadt a sajt hozzáöntöm a főzőtejszínt,jól elkeverem
5.
A sajt és a főzőtejszín keverékéhez adom a lisztet,a sót,a borsot,csomómentesre keverem.
6.
A megpuhult húsra öntöm a szószt,hozzáadom a petrezselymet és a kakukkfüvet,elkeverem.
7.
Köretként rizst tálalunk fel.