Tejszínes csirke, gomba és quinoa casserolle

Feltöltő: Enikő
1-2 óra
5-6 személyre
kezdő szakácsoknak
Tejszínes csirke, gomba és quinoa casserolle
gluténmentessütőben sütvebaconcsirkemellgombaquionaparmalat főzőtejszíngruyère sajtegytálétel tejszínnelegytálételek

Hozzávalók:

    • 1-2 ek vaj
    • 4 dl csirkehúsleves
    • 2 dl Parmalat főzőtejszín
    • só és bors
    • 1,5 tk provance-i fűszerkeverék
    • 1 közepes vöröshagyma, kockára vágott
    • 40 dkg gomba, vegyesen
    • 3 gerezd fokhagyma, finomra darált
    • 2,5 dl quiona
    • 2,5 dl víz
    • 40 dkg kicsontozott és bőr nélküli csirkemell, csíkokra vágva
    • 4-5 csík bacon szalonna
    • 15 dkg gruyére sajt
  • a tálaláshoz

    • finomra vágott petrezselyem
Bevásárlólista nyomtatása
A quinoa egy dél-amerikai gabonaféle, magas tápértékű, dús fehérjeforrás, rostban gazdag, található benne B- és E-vitamin, magnézium, foszfor, kalcium és vas. Nem tartalmaz glutént, ezért könnyen emészthető.

Elkészítés menete:

1.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
2.
A mártáshoz olvasszuk meg a vajat egy nagy serpenyőben közepes lángon.
3.
Öntsük rá a húslevest.
4.
Adjuk hozzá a Parmalat főzőtejszínt, habverővel folyamatosan kevergetve, közepes lángon forraljuk össze. Közben sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a fűszereket.
5.
Körülbelül 10 percig főzzük, majd tegyük félre.
6.
Melegítsünk 2 evőkanál vajat egy nagy serpenyőben közepes lángon.
7.
Adjuk hozzá a hagymát és a gombát, főzzük puhára, kb 6-7 perc alatt.
8.
Hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, borssal, és főzzük kb 2 percig. Vegyük le a tűzről.
9.
A bacont kockázzuk, süssük meg, a kisült zsírral kenjük ki az edényt, amiben sütni fogjuk az ételt.
10.
Egy nagy tálban keverjük össze a quinoat, 1 csésze a szószt, és a vizet. Öntsük egy kivajazott sütőedénybe. A csirkecsíkokat helyezzük a quiona tetejére, kanalazzuk rá a maradék mártást, szórjuk meg a sült baconnal. A tetejére reszeljük rá a sajtot.
11.
Helyezzük az edényt a sütőbe, és süssük 40-45 percig, vagy amíg a sajt barna a tetején.
12.
Vegyük ki a sütőből, szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel és azonnal tálaljuk!