Tejszínes carbonara

Feltöltő: LaGroovy
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Tejszínes carbonara
hétköznapicarbonaratejszínes tészta receptcarbonara recepttejszínes egytálételspagetticsirkemellbacon

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 500 g spagetti tészta
    • 1 tasak Carbonara alappor
    • 200 g csirkemell
    • 100 g bacon
    • 1 evőkanál margarin a sütéshez
    • 1 evőkanál étolaj a sütéshez
    • 5 dkg reszelt parmezán
Bevásárlólista nyomtatása
… alla carbonara (szénégető módra) a II. világháború szülötte: amerikai katonák és római őslakosok közös kreációja. Valójában más néven már létezett. Lénárd Sándor a Római konyha c. könyvében „alla poverella”, azaz szegényasszony módjára – szerepel.

Elkészítés menete:

1.
Evőkanálnyi olajon megpirítom a csíkokra vágott csirkemellet, hozzáadom a Carbonara alapport és az ehhez szükséges vizet.
2.
Mikor besűrűsödik, hozzáadom a reszelt parmezánt, Parmalat főzőtejszínt, amitől még szaftosabbá, ízletesebbé válik.
3.
Közben kifőzöm a tésztát, leszűröm, margarinnal kikent hőálló üvegtálba teszem. Ráteszem a főzőtejszínes carbonara öntetet, összekeverem, majd kevés felkockázott baconnal megszórom.
4.
180C-ra előmelegített sütőben 10-15 percig sütöm, ennyi idő pont elég, hogy összesüljön. Jó étvágyat kívánok!