Tejszínes burgonyafőzelék
Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak

Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya, megtisztítva és fél cm-es karikákra vágva
- só
- őrölt fehér bors
- 2 babérlevél
- 0,5 dl olaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 közepes vöröshagyma
- 150 gParmalat főzőtejszín
Elkészítés menete:
1.
A burgonyát lábosba tesszük, és annyi hideg vizet öntünk rá, hogy kétujjnyival ellepje. Feltesszük főni, sóval, borssal és a babérlevéllel ízesítjük.
2.
Közben az olajból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk, és az apróra vágott vöröshagymát belekeverjük.
3.
Amikor a burgonya megpuhult, az egy kevés hideg vízzel simára kevert rántással besűrítjük, majd felforraljuk.
4.
A forró főzelék levéből 1-2 evőkanálnyit a főzőtejszínbe keverünk, majd az egészet a főzelékbe visszaöntjük. Azután már nem forraljuk tovább, mert a főzőtejszín kicsapódhat.
5.
Forrón, különböző feltétekkel kínáljuk.