Tejszínes borjúcsíkok rösztivel

Feltöltő: Parmalat
1-2 óra
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Tejszínes borjúcsíkok rösztivel
tejszínes húsoktejszínes sertéskarajtejszínes sertéskaraj csíkokÍnyenc borjúcsíkokborjú csíkokTejszínes borjúcsíkok

Hozzávalók:

    • 1 vöröshagyma, kis kockákra vágva
    • olaj
    • 80 dkg borjúcomb, kis csíkokra vágva
    • őrölt fekete bors
    • 1,5 dl száraz fehérbor
    • 1 evőkanál liszt
    • 200 mlParmalat főzőtejszín
    • 1 csokor petrezselyem
    • a rösztihez:
    • 1 kg burgonya
    • 2 kiskanál
    • fél kiskanál őrölt fekete bors
    • 4-5 evőkanál olaj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A hagymát a forró olajon megpároljuk, a húst rátesszük, és összepirítjuk.
2.
Sóval, borssal ízesítjük, és a borral felöntjük.
3.
Amikor megpuhult, a liszttel simára kevert Parmalat főzőtejszínt belecsorgatjuk, és felforraljuk.
4.
Ha szükséges utánaízesítjük. A burgonyát héjástól vízbe tesszük, és félig puhára főzzük, majd meghámozzuk, és lereszeljük.
5.
A sóval és a borssal összekeverjük. Az olajat nagy serpenyőben megforrósítjuk, a burgonyamasszából kb. fél centi vastag lepényeket formázunk, és az edénybe fektetjük.
6.
Mindkét oldalukon ropogósra sütjük, és a petrezselyemmel meghintett tejszínes hús mellé tálaljuk.