Tejszínes almaleves

Feltöltő: Edit
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Tejszínes almaleves
fiatalosfehérborszegfűszegfahéjalmafőzőtejszíngyümölcslevesalmalevestejszínes leves

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 6 db alma, meghámozva és kockákra vágva
    • 1 kávéskanál őrölt fahéj
    • 1 pár szem szegfűszeg
    • 1 csipet
    • 1 evőkanál cukor
    • 0.5 cl fehérbor
    • 1 kevés citromlé
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Az almát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd kevés cukorral, csipet sóval, kevés citromlével feltesszük főzni.
2.
Mikor az alma megfőtt, kb felét kivesszük, a többihez hozzáadjuk a bort, a főzőtejszínt, a fahéjat, és összeturmixoljuk.
3.
Néhány szegfűszeget beletéve, ismét felforraljuk, majd visszatesszük a kivett almakockákat is.
4.
Melegen, vagy hidegen tálaljuk.