Tejszínes, tárkonyos borsóleves

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Tejszínes, tárkonyos borsóleves

Hozzávalók:

    • 30 dkg sárgarépa
    • 450 g borsó
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 1 szál angol zeller
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 ek olaj
    • 2 tk ételízesítő
    • 1 tk morzsolt tárkony
    • 1 púpos tk. kukorica keményítő
    • 2 dlParmalat főzőtejszín
    • víz
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A répákat megtisztítjuk, és karikára vágjuk.
2.
Az angol zellert is felszeleteljük kisebb darabokra.
3.
Az olajon elkezdjük dinsztelni a zöldségeket, a borsóval együtt.
4.
Szedjük rá a darabolt hagymákat is.
5.
Legalább 10 percig dinszteljük így őket folyamatos kevergetés mellett. Ez azért fontos, mert minél tovább dinszteljük a zöldségeket, annál gyorsabban megfőnek majd a lében.
6.
Tehát a pirítás után öntsük fel 1200 ml vízzel, és ízesítsük be a tartósítószer mentes zöldségleves porral, tárkonnyal, és pici sóval.
7.
Addig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek. Ez viszonylag rövid idő már.
8.
A végén a tejszínnel kikevert keményítővel adjunk neki egy selymes, krémes állagot. Egyszóval behabarjuk.