Tejszínes, tárkonyos, gombás penne
Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak

Hozzávalók:
- 350 g penne tészta
- 25 g vaj
- 2 mogyoróhagyma, megtisztítva és finomra aprítva
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 450 g gomba, megtisztítva és apróra vágva
- 4 evőkanál Marsala bor
- 200 gParmalat főzőtejszín
- 2 evőkanál frissen vágott tárkony
- 150 g bébi spenót levél
- só
- őrölt fekete bors
Elkészítés menete:
1.
A tésztát a szokásos módon forró, sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük, és lecsöpögtetjük.
2.
Közben melegítsük fel a vajat egy nagy serpenyőben, majd a mogyoróhagymát és a fokhagymát fonnyasszuk meg rajta.
3.
Adjuk hozzá a gombát és főzzük addig, míg az összes lé el nem párolog. Néha kevergessük meg közben.
4.
Öntsük hozzá a bort és főzzük addig, míg a gomba fel nem szívja. Majd keverjük hozzá a főzőtejszínt, a tárkonyt és a spenótot.
5.
Végül óvatosan forgassuk össze a tésztát a gombás szósszal. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk