Tejszínes, tárkonyos, gombás penne

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Tejszínes, tárkonyos, gombás penne
Tejszínes -gombás tésztaTejfölös-gombás tésztaGombás tészta recept képpelTárkonyos gombás tejszínes tésztatejfölös pennePenne tésztapenne ReceptekGombás-tejszínes penne recept képpeltejszínes-gombás tészta Receptekgombás tésztaA gombás-tejszínes penne elkészítésitejszínes tésztatejszínes penne

Hozzávalók:

    • 350 g penne tészta
    • 25 g vaj
    • 2 mogyoróhagyma, megtisztítva és finomra aprítva
    • 1 gerezd zúzott fokhagyma
    • 450 g gomba, megtisztítva és apróra vágva
    • 4 evőkanál Marsala bor
    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 2 evőkanál frissen vágott tárkony
    • 150 g bébi spenót levél
    • őrölt fekete bors
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tésztát a szokásos módon forró, sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük, és lecsöpögtetjük.
2.
Közben melegítsük fel a vajat egy nagy serpenyőben, majd a mogyoróhagymát és a fokhagymát fonnyasszuk meg rajta.
3.
Adjuk hozzá a gombát és főzzük addig, míg az összes lé el nem párolog. Néha kevergessük meg közben.
4.
Öntsük hozzá a bort és főzzük addig, míg a gomba fel nem szívja. Majd keverjük hozzá a főzőtejszínt, a tárkonyt és a spenótot.
5.
Végül óvatosan forgassuk össze a tésztát a gombás szósszal. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk