Tejszínes, mályvacukros affogato

Feltöltő: Enikő
1-20 perc
fejenként
kezdő szakácsoknak
Tejszínes, mályvacukros affogato
Parmalat habtejszínmályvacukorkávés receptaffogatoolasz desszert receptOlasz receptekkávéFagylalt

Hozzávalók:

    • 1 dl Parmalat habtejszín
    • 1/2 ek porcukor
    • 5 db mini mályvacukor
    • 1 adag eszpresszó kávé
    • 1 gombóc vanília, mandula vagy straciatella fagylalt
    • 1 db édes keksz, összetörve
Bevásárlólista nyomtatása
Az affogato (olaszul "belefulladt") egy kávé alapú ital. Általában egy gombóc vanília fagylalt forró kávéval leöntve. Készülhet alkoholosan is, édes likőrrel

Elkészítés menete:

1.
A porcukorral verjük kemény habbá a Parmalat habtejszínt, majd óvatosan forgassuk bele a mályvacukrokat.
2.
Tegyük hűtőszekrénybe, amíg elkészítjük a kávét.
3.
Állítsuk össze az affogatót, oly' módon, hogy egy csészébe tegyünk egy jó nagy gombóc fagylaltot, halmozzunk rá tejszínes mályvacukrot, szórjuk meg kekszmorzsával és öntsük le forró, gőzölgő fekete kávéval. Azonnal tálaljuk!