Tejszínes, majoránnás pulykatokány flambírozva.

Feltöltő: Gasztropajti
41-60 perc
5-6 személyre
haladó szakácsoknak
Tejszínes, majoránnás pulykatokány flambírozva.
Tejszínes pulykacsíkok recept képpelTejszínes pulykaragupulykaragu receptragu receptekragu recept képpelpulykaragu Receptekpulykaragupulykatokány ReceptekTejszínes pulyka Receptektejszínes pulykatokány recept képpelTejszínes pulykatokány

Hozzávalók:

    • 250 gParmalat főzőtejszín
    • 1 kg pulyka apróhús
    • 1 fej hagyma
    • 5 gerezd fokhagyma, apróra vágva
    • 1 csipet/izlés szerint só és bors
    • 1 csipet/izlés szerint őrölt kömény
    • 1 csipet/izlés szerint őrölt csili
    • 1 KK (kávéskanál) kapor, finomra aprítva
    • 1 KK (kávéskanál) majoranna
    • 5 cl pálinka a flambírozáshoz
    • 1 EK (evőkanál) keményítő
    • 1 EK (evőkanál) olaj a hagymasütéshez
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A hagymát nagyon apróra vágom, majd kevés olajon megdinsztelem. Megsózom, majd az apró pulykahúst hozzáadva, fehéredésig párolom.
2.
A pálinkát óvatosan hozzáöntve, meggyújtva, tovább sütöm, míg a láng el nem alszik. Figyelem! A pálinka magától is belobbanhat, az étel forrósága miatt. Hosszabb eszközzel, vagy hurkapálcával gyújtsuk meg!
3.
Felöntöm tejszínnel, borsot őrlök rá, majd csipetnyi őrölt köményt , és fokhagymanyomóval, a fokhagymagerezdeket is hozzá adom. Kevés őrölt csili is megy bele, annyi, amennyit ízlésünk kíván. A majoránnát a főzőtejszínnel együtt, a kaprot csak a legvégén adom hozzá.
4.
A pulyka apróhús kb. fél óra alatt készre fő. Ha sűrítésre van szükség, keményítő szórással állíthatjuk be állagát ételünknek. Minden esetben tanácsolom az étel menet közbeni kóstolását, ha szükséges, utána ízesítését.
5.
Libazsírban fürdetett, petrezselymes, főtt újkrumplival tálaltam, de ajánlom hozzá a galuskát is.