Tejszínes kókuszkocka

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Tejszínes  kókuszkocka

Hozzávalók:

  • a tésztához

    • 6 tojás
    • 15 dkg kristálycukor
    • 15 dkg liszt
    • 6 evőkanál víz
  • a tetejére

    • 3 dlParmalat habtejszín
    • kókuszreszelék
  • a krémhez

    • 1 l tej
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 15 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 1 15 dkg kókuszreszelék
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tészta elkészítés: A tojássárgáját a fele mennyiségű cukorral és a 6 evőkanál vízzel ki kell keverni.
2.
A 6 tojásfehérjét a maradék cukorral felverjük, és a tojássárgás masszához keverjük.
3.
Ezután a lisztet óvatosan hozzákeverjük.
4.
Az így kapott masszát egy 25 * 34 cm –es sütőpapíros tepsiben megsütjük.
5.
A krém elkészítése : A pudingport a tejjel előírás szerint (cukor nélkül) megfőzzük, majd kihűtjük.
6.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, és a kihűlt pudinghoz adjuk a kókuszreszelékkel együtt. Ezt a krémet kenjük rá a piskótalapra.
7.
A tejszínhabot felverjük, és a krém tetejére simítjuk.
8.
Majd ízlés szerint még kókuszreszeléket szórhatunk a tetejére is.