Tejszínes, garnélás tészta

Feltöltő: Knausz
1-20 perc
1-2 személyre
kezdő szakácsoknak
Tejszínes, garnélás tészta
világkonyhafőzőtejszíngarnélarákspagetti receptspagettitejszínes tésztagarnélaegzotikus

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1 csomag spagetti
    • 2 gered fokhagyma
    • 500 g garnélarák
    • 1 dl fehér bor
    • 1 csomag petrezselyem
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A megmosott garnélarákokat egy edénybe tesszük, és annyi forró vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd kb. 1 percig forraljuk. Ha kihűltek, jöhet a tisztítás.
2.
A spagettit kifőzzük, majd leszűrjük. Közben elkészítjük a tejszínes - garnélamártást.
3.
A megtisztított garnélarákokat kis olívaolajon megpirítjuk a fokhagymával, majd jöhet rá a fehérbor és a főzőtejszín. Kb 5 perc alatt besűrűsödik.
4.
A tésztát összekeverjük a tejszínes - garnélamártással, és tálalás előtte megszórjuk petrezselyemmel