Tejszínes - sajtos húsgombóc

Feltöltő: Naplány
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Tejszínes - sajtos húsgombóc
reszelt sajtmagyarospirospaprikazsemlemorzsadarált húsfőzőtejszíntejszínes húsgombóctejszínes-sajtoshétköznapi

Hozzávalók:

    • 250 gParmalat főzőtejszín
    • 500 gramm darált sertéshús
    • 2 darab tojás
    • 2 evőkanál zsemlemorzsa
    • 1 fej/kicsi/ vöröshagyma, lereszelve
    • 1 kiskanál izlés szerint pirospaprika őrölt
    • 1 csipet (v. ízlés szerint)
    • 1 csipet/izlés szerint bors
    • 10 dkg sajt, reszelve
    • 1 kis doboz tejföl
    • 1 evőkanál liszt
    • 1 kevés olaj a sütéshez
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A darált húst, tojást,zsemlemorzsát,vöröshagymát pirospaprikát, sót,borsot jól összekeverem egy mély tálban.
2.
Majd diónyi gombócokat formálok belőle. Teflonos edénybe olajon megpirítom minden oldalát, majd annyi vízzel öntöm fel hogy ellepje a kis gombócokat.kb 30 percet főzöm, de a lényeg,hogy puha legyen a gombóc. Ezután szűrőlapáttal kiveszem a gombócokat abba a tálba mibe összekevertük.
3.
A maradék levet a teflonos edényben behabarom (habarás: tejföl+ liszt) Ehhez le kell venni az edényt a tűzhelyről. Ezután teszem bele a reszelt sajtot és főzőtejszínt.
4.
Még picit visszateszem összerottyantani. És visszateszem a gombócokat a tejszínes- sajtos behabart szószba, elkeverem. Rizzsel, tarhonyával, tésztával tálaljuk. Nagyon finom és laktató. :-)