Tejszínes - fokhagymás csirkemell csíkok krumpliágyon.

Feltöltő: Gasztropajti
41-60 perc
7-8 személyre
haladó szakácsoknak
Tejszínes - fokhagymás csirkemell csíkok krumpliágyon.

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 2 db csirkemell
    • 2,5 kg újburgonya
    • 2 db lilahagyma
    • 6 gerezd fokhagyma, apróra vágva
    • 1 csokor snidling
    • 1 csipet só és bors
    • 1 szál kakukkfű
    • 1 kevés olaj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A csirkemelleket előfőzöm, majd kicsontozom. Az alaplé, kitűnő leveshez, egy pohárral viszont félreteszek, a húscsíkok sütéséhez.
2.
A főtt csirkemellet felcsíkozom. Kevés olajon megforgatom a csirkemell csíkokat, hozzáadom a szétnyomott fokhagymát, a felszelt lilahagymát, majd felöntöm a félretett alaplével. Kicsit főzöm, majd a snidlinget is beleteszem. Sózom, borsozom és a főzőtejszín is hozzákerül.
3.
A kiolajozott sütőtálba helyezett krumplihasábokra ráöntöm a ragut, majd fólia alatt, 200 fokon, kb. 20 percig sütöm. Ezalatt a krumpli is elkészül.
4.
Tálaláskor, szórjuk meg bátran, zsenge újhagymakarikákkal.
5.
Kitűnő egytálétel, minden alkalomra. A közben az alapléből, zöldséggel, répával, befőzött levestésztával elkészített levessel is tálalhatjuk együtt.