Tejszínes-tárkonyos gombaleves

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Tejszínes-tárkonyos gombaleves
tárkonypetrezselyemfokhagymacsiperkegombafőzőtejszínKarácsonyitejszínes gombalevestejszínes -tárkonyos

Hozzávalók:

    • 2 evőkanál vaj
    • 1 vöröshagyma, megtisztítva és apróra vágva
    • 1 nagy gerezd fokhagyma, megtisztítva és apróra vágva
    • 25 dkg csiperkegomba, megtisztítva és vékonyra szeletelve
    • őrölt fehér bors
    • 1 liter húsleves (leveskockából is lehet)
    • 1 csokor petrezselyem, finomra aprítva
    • 1 csokor tárkony, finomra aprítva
    • 1 evőkanál liszt
    • 200 gParmalat főzőtejszín
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A vajat megforrósítjuk, majd a hagymát és fokhagymát megpirítjuk benne. A gombát rádobjuk, majd sóval és borssal ízesítjük.
2.
Amikor a gomba egy kissé megfonnyadt, a húslevessel felöntjük, majd a petrezselyemmel és a tárkonnyal megszórjuk.
3.
A levest felforraljuk, majd a lángot takarékra mérsékeljük, és kb. 15 perc alatt megfőzzük.
4.
Ha szükséges, utánaízesítjük. Közben a lisztet a főzőtejszínnel simára keverjük, és végül a levest a habarással sűrítjük, majd azonnal tálaljuk. Petrezselyemmel díszíthetjük.