Tejszínes-tárkonyos csirkeleves

Feltöltő: bluesun
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Tejszínes-tárkonyos csirkeleves
kukoricacitromtárkonypóréhagymasárgarépafőzőtejszíntejszínes csirkelevestejszínes tárkonyossós leves recepthétköznapi

Hozzávalók:

    • 100 gParmalat főzőtejszín
    • 40 dkg csirkemell-filé
    • 1 kicsi sárgarépa
    • fél db póréhagyma
    • 1 púpozott kk tárkony
    • 1 l húslé
    • fél db citrom
    • 1 cső kukorica
    • 1 KK étkezési keményítő
    • 2 ek olívaolaj
    • 1 csipet (v. ízlés szerint) só, bors
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Az olívaolajon megpároljuk a vékonyra karikázott pórét, majd rádobjuk a kétcentisre kockázott húst. Fehéredésig kevergetjük, majd felöntjük a húslével.
2.
Felforraljuk, beledobjuk a nagyon vékonyra karikázott répát, a tárkonyt, majd 10 percig főzzük közepes lángon.
3.
A csőről levágjuk a kukoricaszemeket és beleszórjuk a levesbe.
4.
Összekeverjük a keményítőt a főzőtejszínnel, majd simára keverjük egy-két merőkanál levessel, végül hozzáöntjük a többihez.
5.
Megvárjuk, míg kicsit besűrűsödik, ekkor citromlével savanyítjuk, és fogyaszthatjuk is.