Tejszínes-sajtos csirkemell

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
gyakorló szakácsoknak
Tejszínes-sajtos csirkemell
TejszínsajtSajtos-tejszínes csirke receptSajtos-tejszínes csirkemellcsirkemell

Hozzávalók:

    • 4 csirkemellfilé
    • 400 gParmalat főzőtejszín
  • a bundázáshoz

    • liszt
    • tojás
    • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • a tepsi kikenéséhez

    • vaj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A hússzeleteket kézzel kiütögetjük, és megsózzuk. Lisztbe, felvert tojásba és a reszelt sajtba forgatjuk.
2.
Tepsit egy kevés vajjal kikenünk, majd a bundázott húst egy rétegben belefektetjük. A főzőtejszínnel bőségesen meglocsoljuk úgy, hogy majdnem ellepje. (A sütés során fel fogja a hús szívni, és omlós lesz tőle.) Alufóliával letakarjuk, és 190 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk (légkeveréses sütőben 170 °C), és kb. 35 perc alatt puhára sütjük, azután a fóliát levesszük, és még kb. 10 perc alatt aranysárgára sütjük.
3.
Párolt zöldséggel és burgonyapürével kínáljuk.