Tejszínes-mustáros hússzelet

Feltöltő: Gizi
1-2 óra
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Tejszínes-mustáros hússzelet
tejszínes hús elkészítéseTejszínes hús recepttejszínes sertéshúsTejszínes mustáros húsmustáros húsMustáros sertés szelettejszínes húsokMustáros hússzelet Receptekmustáros hússzelet recept

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 6 szelet sertés karaj
    • 1 evőkanál olívalolaj
    • 5 dkg vaj
    • 2 dl fehérbor
    • 2 dl víz
    • 1 evőkanál dijoni mustár
    • 1 evőkanál sűrített paradicsom
    • 1 evőkanál kukoricaliszt
    • 2 teáskanál
    • 1 mokkáskanál őrölt bors
    • 1 mokkáskanál szerecsendió
    • 1 mokkáskanál majoranna
    • 1 mokkáskanál kakukkfű
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és hagyjuk egy kicsit állni.
2.
Egy serpenyőbe melegítsük fel az olívaolajat és a vajat, majd helyezzük bele az előzőleg kukoricalisztbe beleforgatott hússzeleteket. Ezután süssük a hússzeletek mindkét oldalát szép pirosra, majd szedjük ki a zsiradékból, és helyezzük egymásmellé egy tepsibe.
3.
A visszamaradt zsiradékot öntsük fel a borral és a vízzel, majd tegyük bele a mustárt, a sűrített paradicsomot, és keverjük alaposan össze. Ezután ízlés szerint fűszerezzük, majd kevergetve forraljuk ki. Végül öntsük hozzá a főzőtejszínt, és keverjük simára, majd vegyük le a tűzről, és öntsük rá a hússzeletekre.
4.
A tepsit fedjük le fóliával, majd helyezzük be előmelegített sütőbe. Kb. 45 perc alatt pároljuk puhára a húst. (ezalatt az idő alatt a hús vaj puha lesz a szaft pedig szépen besűrűsödik)
5.
Tálaláskor ízlés szerinti köretet kínáljunk a szaftos hússzelethez. Én barna bulgurral tálaltam, ami nagyon jól illet a húshoz.