Tejszínes-koktélrákos penne

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Tejszínes-koktélrákos penne

Hozzávalók:

    • 40 dkg penne tészta
    • 20 dkg fagyasztott koktélrák
    • 1 doboz krémsajt
    • 5 dkg vaj
    • 2 gerezd fokhagyma
    • kis csokor friss petrezselyem
    • citrom leve
    • bors
    • 10 dkg füstölt sonka
    • 1 dlParmalat főzőtejszín
    • 2 tojássárgája
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Első lépésként főzzük meg a tésztát.
2.
A raguhoz vágjuk apróra a sonkát, hámozzuk meg a fokhagymát, aprítsuk fel a petrezselymet (előtte megmosni!) és készítsünk elő mindent.
3.
A vaj felét olvasszuk meg egy alkalmas főzőedényben, és dobjuk rá a sonkát.
4.
Pirítsuk jól meg, kevergetve, majd adjuk hozzá a krémsajtot és a tejszínt.
5.
Borsozzuk (és sózzuk, ha szükségesnek találjuk) ízlés szerint.
6.
Adjuk hozzá a kinyomott fokhagymát, majd vegyük le a tűzről.
7.
A vaj másik felét szintén forrósítsuk meg, dobjuk rá a rákot, és erős tűzön, kevergetve futtassuk meg rajta pár perc alatt.
8.
Csepegtessünk rá kevés citromlevet és adjuk a szószhoz.
9.
Dobjuk rá a petrezselymet és adjuk hozzá a tojások sárgáit.
10.
Gyújtsunk alá, és kevergetve rottyantsunk egyet rajta, és már kész is.
11.
Adjuk a ragut a tésztához, és akár parmezánnal is szórhatjuk.