Tejszínes-koktélrákos penne
Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak

Hozzávalók:
- 40 dkg penne tészta
- 20 dkg fagyasztott koktélrák
- 1 doboz krémsajt
- 5 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- kis csokor friss petrezselyem
- citrom leve
- bors
- 10 dkg füstölt sonka
- 1 dlParmalat főzőtejszín
- 2 tojássárgája
Elkészítés menete:
1.
Első lépésként főzzük meg a tésztát.
2.
A raguhoz vágjuk apróra a sonkát, hámozzuk meg a fokhagymát, aprítsuk fel a petrezselymet (előtte megmosni!) és készítsünk elő mindent.
3.
A vaj felét olvasszuk meg egy alkalmas főzőedényben, és dobjuk rá a sonkát.
4.
Pirítsuk jól meg, kevergetve, majd adjuk hozzá a krémsajtot és a tejszínt.
5.
Borsozzuk (és sózzuk, ha szükségesnek találjuk) ízlés szerint.
6.
Adjuk hozzá a kinyomott fokhagymát, majd vegyük le a tűzről.
7.
A vaj másik felét szintén forrósítsuk meg, dobjuk rá a rákot, és erős tűzön, kevergetve futtassuk meg rajta pár perc alatt.
8.
Csepegtessünk rá kevés citromlevet és adjuk a szószhoz.
9.
Dobjuk rá a petrezselymet és adjuk hozzá a tojások sárgáit.
10.
Gyújtsunk alá, és kevergetve rottyantsunk egyet rajta, és már kész is.
11.
Adjuk a ragut a tésztához, és akár parmezánnal is szórhatjuk.