Tejszínes-karfiolos gombaleves

Feltöltő: Eszter
41-60 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Tejszínes-karfiolos gombaleves
tejszínes levesSós levesekkarfiollevesGombás receptekkarfiol ReceptekKarfiolkrémlevesgombalevestejszínes krémlevesTejszínes karfiollevestejszínes gombaleves

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 25 dkg csiperke, megtisztítva és felszeletelve
    • 1 szál sárgarépa megtisztítva és karikákra vágva
    • 1 db burgonya, meghámozva és kis kockákra vágva
    • 30 dkg karfiol megmosva és rózsáira szedve
    • 5 dkg vaj
    • 1 evőkanálnyi liszt
    • 1 liter kb húsleves alap (leveskockából is lehet)
    • izlés szerint só és fehér bors
    • 1 fél csokor petrezselyem, finomra aprítva
    • 1 kis fej vöröhagyma
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk,a hagymát finomra,a gombát cikkekre,a répát karikára,a burgonyát kis kockákra vágjuk,a karfiolt rózsáira szedjük.
2.
Egy lábasban felolvasztjuk a vajat,a hagymát és a gombát megpároljuk rajta,megszórjuk a liszttel,majd felöntjük a húslével.Felforraljuk,majd hozzáadjuk a többi zöldséget.Sóval és borssal ízlés szerint ízesítjük,majd lefedve,kis lángon kb. 20 perc alatt megfőzzük.
3.
Végül főzőtejszínnel dúsítjuk és megszórjuk finomra metélt petrezselyemzölddel.Felforraljuk és ha kell még ízesítjük sóval és borssal.
4.
Melegen tálaljuk.
5.
Sütőben is elkészíthető,ekkor a zöldségek íze sokkal intenzívebb marad.Érdemes kipróbálni.