Tejszínes-karamellás szelet

Feltöltő: tideedit
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Tejszínes-karamellás szelet
karamellás szelet Receptekkaramellás süteménykaramell szeletTejszínes tortákszeletkrémes süteménytejszínes szelet

Hozzávalók:

    • 400 gParmalat habtejszín
    • 7 db tojás
    • 20 dkg darált dió
    • 10 dkg porcukor
    • 5 dkg édes morzsa, vagy darált keksz
    • 2 csomag karamell pudingpor
    • 1 l tej
    • 15 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 2 csomag babapiskóta
    • 0,5 dl rum
    • 1 csipet fahéj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tésztához a 7 tojásfehérjét felverem habnak, majd belekeverem a cukrot és a tojások sárgáját, hozzáteszem a diót és az édes morzsát is. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntöm, és előmelegített sütőben kb. 170 fokon 10 percig sütöm /1 cm vastag lesz/. Még melegen lehúzom a sütőpapírt, és hagyom hűlni.
2.
A krémhez a pudingot felfőzöm a tejben, hagyom hűlni. A cukrot kikeverem a vajjal, és a pudingos krémmel összekeverem.
3.
A kihűlt tésztára kenem a pudingos krém felét, majd a rumba áztatott babapiskótákat szorosan a krém tetejére rakom. Erre megy a krém másik fele.
4.
A felvert habtejszín kerül a süti tetejére, 1 éjszakát pihentetem a hűtőben, majd tálaláskor éles késsel szép nagy kockákat szeletelünk.