Tejszínes-káposztás halászlé soproni módra

Feltöltő: Parmalat
1-2 óra
3-4 személyre
gyakorló szakácsoknak
Tejszínes-káposztás halászlé soproni módra
Igazi magyar halászléKarácsonyi halászlé receptHalászlé (eredeti) ReceptekhalászléfőzőtejszínmagyarospirospaprikababpontykeszegKarácsonyihalászlé recepttejszínes -káposztás

Hozzávalók:

    • 3 vöröshagyma, megtisztítva és vékony szeletekre vágva
    • 4 evőkanál olaj
    • 20 dkg savanyú káposzta
    • 10 dkg nagy szemű bab, egy éjszakára vízbe áztatva
    • 1 kg ponty, kifilézve, húsa beirdalva és felszeletelve
    • 1 kg keszeg
    • 1 evőkanál pirospaprika
    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • csombor
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
1 hagymát 2 evőkanál olajon megfuttatunk, a savanyú káposztát rádobjuk, és együtt tovább pirítjuk.
2.
A bab áztató vizét leöntjük, és friss, sós vízben megfőzzük.
3.
A halfejeket, az uszonyokat, a gerinccsontot, valamint a keszegeket a maradék vöröshagymával együtt nagy fazékba tesszük, megsózzuk, és 2 evőkanál olajon pár percig pirítjuk, majd vízzel felöntve, takaréklángon kb. 1 órán keresztül főzzük.
4.
A halászléalapot szitán áttörjük, felforraljuk, majd a tűzről levéve pirospaprikával meghintjük.
5.
Az előkészített halszeleteket, a savanyú káposztát és a babot beletesszük, majd készre forraljuk. Tálalás előtt főzőtejszínnel dúsítjuk, és csomborlevéllel díszítjük.