Tejszínes-juhtúrós zöldségragu főtt tojással

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Tejszínes-juhtúrós zöldségragu főtt tojással
Tejszínes ragu receptektejszínes ragu

Hozzávalók:

    • 60 dkg burgonya, megtisztítva és negyedekre vágva
    • 1 kis karfiol, rózsáira bontva
    • 3 sárgarépa, megtisztítva és kockákra vágva
    • 5 dkg vaj
    • 1 vöröshagyma, megtisztítva és lereszelve
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma
    • 2 evőkanál liszt
    • 6 dl húsleves (leveskockából is lehet)
    • 200 mlParmalat főzőtejszín
    • 10 dkg juhtúró
    • 1 őrölt fekete bors
    • 1 csipet cukor
    • 8 főtt tojás, félbevágva
    • 1 kis csokor metélőhagyma, finomra aprítva
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Enyhén sós vízben a burgonyát, a karfiolt és a sárgarépát külön-külön megfőzzük, majd leszűrjük.
2.
A vajat megolvasztjuk, majd a hagymát és a fokhagymát megfuttatjuk benne. A liszttel megszórjuk, és összepirítjuk, majd a húslevessel és a Parmalat főzőtejszínnel felöntjük.
3.
A juhtúrót belekeverjük, és felforraljuk, közben állandóan kevergetjük.
4.
Sóval, borssal és egy kevés cukorral ízesítjük.
5.
A megfőtt karfiolt, a sárgarépát és a felezett főtt tojásokat beleforgatjuk.
6.
A metélőhagymával megszórva és a burgonyával körítve tálaljuk.