Tejszínes-juhtúrós sült tarja

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
gyakorló szakácsoknak
Tejszínes-juhtúrós sült tarja
sült tarjatejszínes sült hús recepthétköznapi

Hozzávalók:

    • 80 dkg sertéstarja (csont nélkül) felszeletelve
    • 1 őrölt fekete bors
    • 500 gParmalat főzőtejszín
    • liszt
    • olaj
    • 1 vöröshagyma, megtisztítva és kis kockákra vágva
    • 1 kg burgonya, héjában megfőzve
    • 2 tojás
    • 10 dkg juhtúró
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Azután a húst lecsöpögtetjük, és lisztbe forgatjuk, majd egy kevés forró olajban mindkét oldalát elősütjük.
2.
A főzőtejszínt ráöntjük, a hagymát rászórjuk, és lefedve puhára pároljuk.
3.
A főtt burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk, és tűzálló tálba terítjük, a hússzeleteket ráfektetjük.
4.
A tojásokat felverjük, a pecsenyelével és a juhtúróval simára keverjük, borssal ízesítjük, majd a húsra locsoljuk.
5.
Forró sütőben szép aranybarnára pirítjuk.
6.
A hússzeleteket megsózzuk, borsozzuk, tálba tesszük, majd a tejjel és a főzőtejszínnel leöntjük.
7.
Letakarva legalább egy napig hűtőszekrényben érleljük.