Tejszínes-halas tészta

Feltöltő: bluesun
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Tejszínes-halas tészta
habtejszínkagyló tésztafokhagymaújhagymasült halfilétejszínes-halastejszínes tészta recepthétköznapihaltészta recepttejszínesfiatalos

Hozzávalók:

    • 300 gParmalat habtejszín
    • 20 dkg sült halfilé
    • 2 szál újhagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 csipet (v. ízlés szerint) só, bors
    • 20 dkg kagylótészta
    • 2 ek olívaolaj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Feltesszük a tésztát főni, addig elkészítjük a mártást.
2.
A halfilét kézzel apróra tépkedjük, megpróbáljuk eltávolítani a legapróbb szálkákat is. Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a fokhagymát apróra vágjuk. Az olívaolajra dobjuk előbb az újhagymát, mikor kicsit megfonnyadt, mehet utána a fokhagyma is. Mikor megérezzük az illatát, hozzáadjuk a haldarabokat és ráöntjük a habtejszínt, sózzuk, borsozzuk. Összeforraljuk.
3.
Ha a tészta elkészült, leszűrjük, összekeverjük a mártással. Ha a tészta túl sok mártást szívna magába, tehetünk még bele a főzővizéből.